tuinobjectenglasfusenspiritueel

Hoe glas mijn passie werd

 

Ons dertiger jaren huis terug in originele staat brengen. Dat leek mij een mooie uitdaging, om na 20 jaar schilderkunst, zelf de glas in lood ramen en suitedeuren te maken.

 

Bij glaskunstenares Joke Wijnands te Kuinre heb ik twee jaar les gehad en mijn eigen ramen ontworpen en gemaakt. Al snel kreeg ik opdrachten voor glas in lood ramen en lampen in Tiffany stijl. Door veel met glas bezig te zijn ontstond bij mij steeds meer passie voor het materiaal en haar mogelijkheden.

 

Na die 2 jaar les ben ik workshops gaan volgen, bij dezelfde kunstenares, in glasversmelting (glasfusen) en heb ik een glasoven aangeschaft. De uitdagingen die deze techniek biedt zijn legio en spreken me erg aan. De natuur is mijn grootste inspiratie bron en komt tot uiting in mijn buitenobjecten voor tuin en vijver. Ik speel graag met vormen en kleuren glas zodat er abstracte objecten ontstaan. (zie bijvoorbeeld de aandachtschalen)

 

Van mei tot en met september hou ik de laatste zaterdag van de maand Open Atelier dagen. En daarnaast sta ik ook wel eens op markten en geef demonstraties (geen fusen).

 

Bent u ge´nteresseerd in mijn werk en wilt u een keer langskomen? Op afspraak bent u van harte welkom. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 038 - 4223323.